Parfumi in bonton

Parfumi in bonton

Poleg naše spletne trgovine imamo v Piranu tudi lepo trgovino, kjer si lahko ogledate naš lesen nakit in preizkusite naše točene parfume. Dnevno jo obišče kar nekaj turistov in domačinov in včasih se s kakšnim zapleteš v kak zanimiv pogovor. Vedno mi je zanimivo slišati različne poglede ljudi.

Pred nekaj dnevi je v trgovino stopil par, nekako srednjih let. Naš lesen nakit ju je navdušil, potem pa so njuno pozornost pritegnili naši točeni parfumi. Med pogovorom je gospod omenil, da se pri njih  – prihajala sta iz Kanade – čedalje bolj pojavljajo pobude (in nekje menda tudi že napisi z opozorili) kako odišavljenost s parfumi na javnih  (zaprtih) mestih ni zaželjena.

Ok, se strinjam, da zna biti zadeva moteča, sploh če je v situaciji, ki se ji ne moreš izognit in se dnevno ponavlja ali pa v množici, kjer je že tako slab zrak. Spomnim se sodelavke v podjetju, kjer sem delala pred leti. Občutek si imel, da se je namesto z vodo umivala s parfumom in popoldan, ko se je v pisarno uprlo sonce, si imel željo, da bi lahko pobegnil od tam.

Ali pa drug primer: piranske ulice so ozke in hiše tesno skupaj. Stanovanje imamo v prvem nadstropju, pa se je že večkrat zgodilo, da skozi okno zavohaš nekoga, ki hodi po ulici.

Ali je to res primerno se vprašam?

Sama se raje držim načela manj je več. Res je parfum lahko naš modni dodatek, pa vendar meni sodi v podobno kategorijo kot spodnje perilo. Je en del naše intime, zdi se mi, da nam lep, skrbno izbran kos perila da določeno samozavest, magnetičnost. Pa vendar ga ne razkazujemo vsakemu, ki pride mimo nas. Ravno tako je po mojem mnenju s parfumom.

Ne rabimo ga deliti z vsemi petimi, ki stojijo pred nami v vrsti in še s petimi, ki so za nami. Naj bo naš parfum rezerviran za tistega, ki nam je res blizu. Meni je recimo noro seksi, če me moški stisne k sebi in takrat (ampak res šele takrat) zavoham, kako lepo diši.

Pa poznamo pravila nanašanja parfuma?

  • Prvo, pa po mojem mnenju zelo pomembno: manj je več
  • Drugo: začnite z enim pršem
  • Tretje: nanesite parfum na kožo, ne na oblačila
  • Četrto: ne drgnite parfuma med zapestji ali po drugih delih telesa. Tako se prekinjajo molekule in se uničuje vonj. Parfum je treba razpršiti na kožo in pustiti, da se sam vpije in posuši. Lahko  tja, kamor nameravate razpršiti parfum, najprej nanesete malo oljčnega olja. Maščoba dlje zadrži vonj in tako bo tudi parfum obstojnejši.

Prisluhnite občutkom

Parfum ima moč, da spremeni vaše razpoloženje. Naši občutki za voh namreč izzovejo celoten kompleks emocij in spominov, bolj kot katerikoli drug čut. Zato pričnite z občutki – vprašajte se, kako bi se radi počutili, ko boste nase nanesli parfum? Recimo seksi, zapeljivo, športno, energično, pomirjeno, …

Jean Paul Guerlain je rekel: “Perfume is the most intense form of memory.”

Naj vam vaš parfum v spomin prikliče prijetne spomine, pa vendar: naj jih prikliče samo vam, ne še vsem ostalim mimo katerih greste po ulici. Oni naj uporabijo svoj parfum 🙂

Našo ponudbo parfumov pa lahko pogledate tukaj >>

Deli prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Košarica
  • V košarici ni izdelkov.