Brez stresa in napetosti

Brez stresa in napetosti

Navade, ki dvignejo kvaliteto življenja…

Zagotovo se pogosto vprašaš kako zmanjšati stres in napetosti kljub temu, da misliš na številne zadeve in vzporedno rešuješ obveznosti?

Odgovor se skriva v premišljenih navadah in dobri pripravljenosti…

Če si želiš več ravnotežja v svojem življenju in že s tem zmanjšati stres in napetosti, je potrebno ustvariti dobre in zdrave navade, ki skozi čas preidejo v rutine in začrtajo najboljšo možno pot zate.

Ustvarjanje novih dobrih navad, kot tudi zapuščanje starih navad nikakor ni enostavno, a kljub temu verjamem, da ti bo lažje s pomočjo mojih napotkov.

V nadaljevanju sledi nekaj idej, ki ti bodo koristile pri jutranjih in večernih navadah, da zmanjšaš stres in vsakodnevne napetosti.

 

Jutro določi kakšen bo tvoj dan

Ne vem kdaj se ti zbujaš in kako, a vem zanimivo statistiko, da 73% oseb premakne vsaj enkrat budilko in že razmišlja za koliko lahko še potegne jutranji spanec, ki je že tako prekinjen…

Zbujam se že vrsto let ob 04:58h iz več pozitivnih učinkov, ki sem razvil skozi čas in se prilagajajo jutranje navade letnemu času.

Ja vem marsikdo mi je že povedal, da  je to nora ura za prebujanje, a meni 100% ustreza.

Na drugi strani je dokazano kako jutranje navade povečajo koncentracijo in izboljšajo razpoloženje, ki dvigne energijo, da se lažje poprimeš s katerimkoli izzivom v vsakodnevnemu življenju.

Tukaj ne govorim o izrednih situacijah…

Sam sem opazil, da oseba z višjo energijo bolj privlači in parfum zagotovo na takšni osebi predstavlja piko na I kot del osebnosti.

Ravno zato ti bom v naslednjih vrsticah predstavil nekaj idej dobrih jutranjih navad.

Začni dan z 10 do 15minutnim raztezanjem celotnega telesa, jogo ali meditacijo. Vse te vaje pomirijo tvoj duh in telo, ki je nato bolj sproščeno in produktivno.

Pojej dober in zdrav zajtrk. Prosim te ne kompliciraj pri zajtrku, saj ti bo kompliciranje vzelo preveč dragocenega časa. Predvsem je pomembno, da poskrbiš za vnos esencialnih vitaminov in hranilnih snovi, ki bodo ojačale tvoj imunski sistem, počutje bo boljše in nivo energije višji skozi dan. Pripraviš si lahko jajca, kosmiče, smoothie in ti priprava ne bo vzela več kot 10minut.

Meditiraj… Razumem, da zjutraj nimaš 30minut ali več za mirno sedenje, a učinek meditacije se pozna že po samo 10minutah vsakodnevnega meditiranja…

Sam izvajam dihalne vaje, ki imajo neverjeten učinek.

 

Skrb zase je primarna

Enostavno je nemogoče skrbeti in pomagati drugim, če so tvoje baterije prazne in nimaš zadostne energije. Ne govorim o temu, da potrebuješ nekaj šokantnega ali nemogočega, a vzemi si čas za sprostitev, masažo, nego kože, sprehod, fitnes ali telovadbo, druženje…

Skratka vzemi si čas zase in nikomur ga ne podari.

 

Večer za lepše sanje

Ne govorim o higieni ali pripravi za naslednji dan, kajti to imaš že vse pod kontrolo in nimam kaj za dodati.

Govorim o večernih aktivnostih, ki bodo izboljšale tvoje psihično stanje in dvignile spanec na višjo raven.

Preberi poglavje dobre knjige. Branje ima neverjeten vpliv na tvoje razpoloženje in zdravje. Verjamem, da te privlači televizija ali telefon, a dobro premisli v kaj gledaš. Vsaj eno uro pred spanjem ne bulji v noben zaslon in poskusi z naravno svetlobo, ki jo recimo nudijo sveče. Tako se bodo tvoji možgani umirili pred spanjem in oči sprostile.

Piši dnevnik hvaležnosti, sploh takrat ko imaš slabše dneve, da se spomniš na vse dobro in lepo v tvojem življenju. Mentalni sklop bo tako pozitiven in bo tvoja hvaležnost precej večja.

Že samo ena pozitivna navada bo odlično vplivala nate, seveda pozneje lahko dodaš še kakšno drugo  in jo priporočaš tudi meni.

Namreč osebno ne verjamem, da je mogoče v današnjem času in načinu življenja popolnoma eliminirati stres in napetosti, a sem kljub temu prepričan, da je mogoče priti do ravnovesja.

Lepo bodi

Damir Junuzović

P.S. Naj te ne preseneti, da ti bodo pozneje všeč popolnoma drugačni parfumi.

Deli prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Košarica
  • V košarici ni izdelkov.